COHERENT-oplæg til DANCORE Temadag - Visioner for den nye danske kystforvaltning

fredag 02 nov 18
|
COHERENT-partnere bidrager med oplæg til DANCOREs temadag: Visioner for den nye kystforvaltning. 

DANCORE temadag Visioner for den nye danske kystforvaltning

Fredag den 2. november 2018

Forvaltningen af de danske kyster vil ændre sig radikalt, når godkendelsesmyndigheden flyttes fra Kystdirektoratet til kommunerne i 2018. Ændringerne stiller alle de involverede aktører – borgere, kommuner, rådgivere og Kystdirektoratet – et helt nyt sted, og der er brug for, at nye kommunalt forankrede kystplaner udvikles på fornuftig vis.

Den nye situation er en udfordring, men den kan også ses som en mulighed for at udvikle nye visioner for, hvordan kysten skal plejes og udvikle sig i fremtiden på en måde, der håndterer de lokale muligheder og udfordringer i et helhedsorienteret perspektiv.

F.eks. kan det være vigtigt at forstå, i hvilken forstand kysten kan være en værdi for lokalsamfundet og ikke kun et område, der er udgiftskrævende i forbindelse med beskyttelse mod erosion og oversvømmelse.

På efterårets temadag vil DANCORE præsentere en række spændende oplægsholdere, der vil give en række inspirerende indlæg om muligheden for at integrere planlægning, kystudvikling og kystbeskyttelse i sammenhæng med kystteknik, økonomi og herlighedsværdi. Arrangementet er gratis og afholdes på Geocenter Danmark i København. 

Oplæg inkluderer COHERENT-parterne:

Velkomst og oplæg af Nils K. Drønen

Opfattelser: "Risikoopfattelse og samarbejde omkring klimatilpasning” af Lea Skræp Svenningsen, DTU